

Utah Board of Higher Education Utah System of Higher Education Thursday, June 6, 2024

8:30 AM	Committee of the Whole <u>Location: 1st Floor Large Conference Room</u>
8:30 AM - 8:35 AM	Welcome (5 mins) • Chair Amanda Covington
8:35 AM – 8:45 AM	 Institutional Highlights (10 mins) Presenters: Jordan Rushton & Courtney White Information Only
8:45 AM – 8:50 AM	Resolution of Appreciation for President Deneece Huftalin (5 mins) • Presenter: Chair Covington • Action Item
8:50 AM – 8:55 AM	Resolution of Appreciation for Board member Rachel Prickett Passey (5 mins) • Presenter: Chair Covington • Action Item
8:55 AM – 9:00 AM	 Enrollment Task Force Update (5 mins) Presenter: Commissioner Landward Information Only
9:00 AM – 9:25 AM	Community College Task Force Update (2 min intro, 23 min discussion) • Presenter: Taylor Adams & Task Force Presidents • Information Only
9:25 AM – 10:10 AM	Strategic Plan Task Force Update (5 min intro, 40 min discussion) • Presenter: Commissioner Landward • Action Item
10:10 AM – 10:40 AM	Cyclical Program Reviews within the Utah System of Higher Education (5 min intro, 25 min discussion) • Presenters: Julie Hartley & Carrie Mayne • Action Item
10:40 AM – 10:55 AM	BREAK
10:55 AM – 11:10 AM	 Instructional Program Approval Policies (5 min intro, 10 min discussion) Presenter: Julie Hartley & Will Pierce Action Item
11:10 AM – 11:30 AM	Annual Report of Credit for Prior Learning at USHE Degree-Granting Institutions (5 min intro, 15 min discussion) • Presenters: Commissioner Landward & Julie Hartley

Information Only

11:30 AM – 12:00 PM	my529 Update (15 min presentation, 15 min discussion) • Presenter: Richard Ellis • Information Item
12:00 PM - 1:00 PM	LUNCH Location: Zion Conference Room, 5 th Floor
1:00 PM – 1:30 PM	FY 2026 Capital Project Request Process & Timeline (15 min intro, 15 min discussion) • Presenter: Nate Talley • Action Item
1:30 PM – 1:40 PM	USHE FY 2025 Tuition & General Fee Adjustments and Institutional Efficiencies (10 mins) • Presenter: Nate Talley • Information Only
1:40 PM – 2:25 PM	Gardner Institute's Value of Higher Education (20 min presentation, 25 min discussion) • Presenter: Natalie Gochnour and Phil Dean • Action Item
2:25 PM – 2:55 PM	Higher Education Student Success Endowment Spending Policy (10 min intro, 20 min discussion) • Presenter: Nate Talley • Action Item
2:55 PM – 3:00 PM	Consent Calendar (5 mins) • Presenter: Chair Covington • Action Item
3:00 PM - 3:15 PM	BREAK
3:15 PM – 4:15 PM	Closed Session

Reports for Board's Review

- Information Only
 - o Annual Investment Report Summary
 - o USHE Auxiliary Enterprise Operations Report

Projected times for the various meetings are estimates only. The Board Chair retains the right to take action at any time. To ensure availability, individuals needing accommodations under the Americans with Disabilities Act (including auxiliary communicative aids and services) for this meeting or the materials should notify Brynn Fronk at brynn.fronk@ushe.edu, 60 South 400 West, Salt Lake City, UT 84180 (801-646-4784), at least three working days prior to the meeting.